Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с жълта лампичка 156 1.9 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с жълта лампичка 156 1.9 JTD

Здравейте,

Наскоро станах горд шофьор на Алфа Ромео 156 1.9 JTD. Засега съм много доволен, но както всяка не чистонова кола си има някои проблеми.
    1. При оборотомера ми свети една жълта лампичка с удивителна. Като я купувах ми казаха, че това е от крушката на мигача, която е изгоряла и тя наистина не работеше и беше изпушила. Смених я, но лампичката не изгасна. Огледах всички други светлини, но не видях проблем. Някой да има идея откъде идва този проблем?

http://clubalfaromeo.com/forum/search.php
    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Първоначално публикувано от Neokill
      http://clubalfaromeo.com/forum/search.php
      Мерси за линка. Имаше го описан този проблем, но пича не каза дали проблемът е бил само от крушките. Може ли да свети тази лампичка и при други проблеми. Защото огледах всички светлини извън и вътре в колата, но всичко изглежда наред.

Comment

Тази лампа е сигнализация за изгоряла крушка. 100% имаш някъде изгоряла крушка.
        П.С. Провери ли си габаритите?!
        Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
        Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
        Alfa Romeo 90 2.0 '87
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от botsos
          Тази лампа е сигнализация за изгоряла крушка. 100% имаш някъде изгоряла крушка.
          П.С. Провери ли си габаритите?!
          ами уж ги проверих, но довечера ще направя по обстойна проверка. на тъмно може и друго да се види. Мерси

Comment

проверим и осветяването на задния номер
            156 1,8 ТS 99
            Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev
              хмм виж това не съм го гледал. възможно е. Пак мерси

Comment

Първоначално публикувано от Dekart
                хмм виж това не съм го гледал. възможно е. Пак мерси
                проверих:
                1. Габарити
                2. Къси светлини
                3. Дълги светлини
                4. Халогени
                5. Стопове за мъгла
                6. Светлини на номера
                7. Светлините в купето - макар, че тези които са отзад на задните врати не светеха, те незнам за какво са. Пробвах да отворя задните врати, но не светнаха
                8. Лампа на багажника

Някой ако се сеща още някоя светлинка да пише, че тая жълта крушка много ме депресира.

Comment

крушката на стоп-габарит- една е и за 2-те функции ,но трябва някой да настъпи спирачката,за да разбереш коя е изгоряла-габарита си свети,но при настъпване на педала резултата е друг...........!!! УСПЕХ
                  Alfa156 Against All

Comment

Първоначално публикувано от slav40
                    крушката на стоп-габарит- една е и за 2-те функции ,но трябва някой да на стъпи спирачката,за да разбереш коя е изгоряла!!! УСПЕХ
                    нея я смених преди няколко дена. първо мислех, че е от нея, но се оказа, че не точно . Тя е двойна и до нея има една за мигача и двете работят.

Comment

Тези на задните врати ссе включват и изключват като се натиснат проверката най правилно става като пускаш постепенно светлините и виждаш при кое положение на превключвателя светва жълтата лампа
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

на мен ми беше клеясала фасонката на същата крушка и ми светеше индикацията на таблото ............... провери си ги - аз се видях в чудо 2-3 дена докато открия виновника....почистих фасонката,гнездото или както там се казва и всичко е ОК - провери си го ............
                        Alfa156 Against All

Comment

Тези на задните врати ссе включват и изключват като се натиснат проверката най правилно става като пускаш постепенно светлините и виждаш при кое положение на превключвателя светва жълтата лампа
                          хмм може не съм видял да има копче . Ами да ама тя свети постоянно.(жълтата крушка на таблото)

Comment

индикацията си няма нищо общо с тия лампички .......... тя показва игорели крушки "извън" колата - ако изгори нещо вътре в купето ще разбереш без индикация на таблото ..........
                            Alfa156 Against All

Comment

Значи влизаш в колата врътката за включване на фаровете е в положение 0 даваш на контакт гледаш дали свети лампата завърташ на положение за габарити и пак гледаш после я завърташ на положение за включени фарове и пак гледаш. виш при кое положение се появява сигнализацията.
                              156 1,8 ТS 99
                              Nissan Murano 2005

Comment

Working...
                              X